home  |  login  |  Lost Pass  


Blog-home     Új Témakör létrehozása     Új blogbejegyzés
 
Témakör: AirSoft

Gearbox gondolatok
cyrus - 2008-07-15 00:06:04

Mi is az az airsoft? Hmm ez mára kicsit összetetté vált. Olyasmi mint a paintball, csak itt a lőszer nem festék, a fegyverek gyengébbek, és a fegyverek tökéletesen megegyeznek KIVÜLRŐL az igaziakkal (replika).

A gearbox a fegyver lelke, a keret, a fogaskerekek,  a motor, a kallantyú, az elsütőszerkezet és a lőszer adagolo is. (Na persze ezzel most sokak vitatkoznának, de ha megnézzük a komplett gearbox set-eket amelyeket árusitanak szinte kivétel nélkül ezeket találjuk benne).

NAszóval. A cucc lelke felelős a rugó és a dugattyú felrántásá&eac ute;rt. Ez eddig ok. De valaki megnézte már, hogy hogy és mint is? Gyakorlatilag egy modell akkuval meghajtott, modell fogaskerekből összerakott modell kismotort (diamotor, szekvenciális motor, modell motor) hajtanak meg. Vagy inkább túl. Ugyanis ezen motorok valojában kis teljesitményűek, s csaka többlet energiának köszönhetően produkálják amit produkálnak. Alapvetően a néhány száz miniamperre tervezett cuccokat bizony több ezer mAH-val túlhuzzák, és igy képes amire képes. Persze 1-2 év alatt megadják magukat a cuccok de ez nem olyan nagy gáz.

 Ennek a gearboxnak a fő hibája talán önmaga az elsütés. persze zseniális a cucc tény. DE. és igen itt jön a de. Egy idő után tönkremegy a pre/post tuningnak hála (amikor pl 150 - 300*-os rugokat és cuccokat raknak a fegyoba) mivel az erősebb ketyerék mellett a felhúzást és kioldást ugyanugy a "gyönge" és fémnek nyilvánitott gb-k végzik. persze ezek anyaga könnyű vas és aluminium, igy lefogazodik, eltörnek a kerekek vagy a tengelyek. A megoldás az lenne, ha durva erős eszközből lenne (eddzett acélok vagy öntött acél lenne komplexen az egész) vagy - ami a leghiányolhatóbb - kimondottan az elsütő szerkezet különválaszt&aacut e;sa. A sok rángás és kioldás miatt itt kopik el először a szerkezet...

Bár most több cég bejelentette, hogy megreformálja a gearboxokat és a CO2-es eszközöknél már láthatóak ezek, de még messze nem tökéletesek. 

Nincs kép...
Audio: Nincs audio
Video: Nincs video
Egyéb file: Nincs egyéb file

  Új hozzászólás irása
 
_Hozzászolások_
Blasius - hm.. 2009-04-22 22:12:07
(bejegyzései)
  Hát igen, aki jelenkori csatákra vágyik annak airsoft, aki középkoriakra annak a lovagrendek.. személy szerint az utóbbinál maradok.
Nincs kép...
Audio: Nincs audio
Video: Nincs video
Egyéb file: Nincs egyéb file
 
 


 
Témakörök:
Informatika(36)
Fotó - Foto - Photo(15)
Humor(6)
Szerepjáték(17)
Rendezvények(3)
Novella(2)
Film, Anime, Manga(8)
Komolyan hülyeség(14)
Szuperbirka(1)
Játékok(3)
AirSoft(2)
Tesztek(5)
Airsoft vs PaintBall (2)

 
 

Információk
101   bejegyzés
72   hozzászólás
24   csatolás összesen
24   kép csatolás
0   audio csatolás
0   video csatolás
0   egyéb csatolás
136   felhasználó

 

 

iNkParADe.white Skin by Cyrus© 1998-2020