home  |  login  |  Lost Pass  


Blog-home     Új Témakör létrehozása     Új blogbejegyzés
 
Témakör: Informatika

Wordpress blog költöztetése
cyrus - 2010-12-27 12:11:51

Felmerült a közelmúltban egy érdekes probléma. Egy wordpress blog script költöztetés. Ó igen, ez egy érdekes témakör. Alapvetően ez könnyű. Átmásoljuk, átirjuk a configot és már mehet is.

De mi van, ha a keresők már felindexelték és már egy ideje megy, bejáratott link-struktúrával, keresőoptimalizálva, ahogy kell?

A válasz igen egyszerű és frappáns: át kell irányítani az egészet. Két módot lehet rá találni. Az egyik egy plubin (redirect plugin) amely érdekes, hasznos és működik is nagyrészt. 

Amennyiben viszont tényleges teljes költöztetést akarunk, akár teljes domain cserét,  vagy egy alkönyvtárból (pl teszt) élesítenénk a projectet, akkor az alábbi lépések kellenek nekünk:

1. Tiltsuk le a robotok indexelését a költöztetés idejére

User-agent: *
Disallow: /2. Csináljunk egy teljes adatmentést (file-ok és adatbázis) és töltsük fel az új helyre3. Írjuk át a WP-config file-t url-jeit
define('WP_SITEURL', 'http://www.example.com';);
define('WP_HOME', 'http://www.example.com';);4 . Ellenőrizzük a cache és az url-eket. Sok helyre fixen be lehet égetve minden hivatkozás. Ha van rá lehetőség, akkor egy "search & replace" pluginnel cseréljük le mindet, vagy mysql-ből egy replace+update megoldással cseréljük le az összes régi url-ünket a wp blogban. 5. A régi helyen alkalmazzunk egy igen egyszerű és frappáns átirányít&aacu te;st, amelyel - feltéve hogy megtartjuk az eddigi hivatkozás-struktúr&a acute;t (érdemes a seo-hoz).Redirect 301 /tesztkonyvtar/ http://www.idekerult.hu/6. Távolítsuk el a régi helyről az egész bazárt, lévén az átirányít&aacu te;s már átrakja az új helyre. 7. Ellenőrizzük a pluginjeinket, adminunkat, cikkeinket, moduljainkat, hogy mind megjelenik-e. 8. Esetlegesen ha van bármilyen külső hivatkozásunk (pl a wp rss-re, facebook vagy bármely más link) irányítsuk azt is át a megfelelő helyen.
 

 Én ezt használtam már több ízben, tökéletesen működik. A tesztkörnyezet egy 3.x-es WP blog volt, kb két tucatnyi pluginnel, 1-2 widgettel, egyedi designnal és külső szociális hálózati linkekkel. 

Remélem segíteni fog ez a wp költöztetéshez sokaknak. 

Nincs kép...
Audio: Nincs audio
Video: Nincs video
Egyéb file: Nincs egyéb file

  Új hozzászólás irása


 
Témakörök:
Informatika(36)
Fotó - Foto - Photo(15)
Humor(6)
Szerepjáték(17)
Rendezvények(3)
Novella(2)
Film, Anime, Manga(8)
Komolyan hülyeség(14)
Szuperbirka(1)
Játékok(3)
AirSoft(2)
Tesztek(5)
Airsoft vs PaintBall (2)

 
 

Információk
101   bejegyzés
72   hozzászólás
24   csatolás összesen
24   kép csatolás
0   audio csatolás
0   video csatolás
0   egyéb csatolás
136   felhasználó

 

 

iNkParADe.white Skin by Cyrus© 1998-2020