home  |  login  |  Lost Pass  


Blog-home     Új Témakör létrehozása     Új blogbejegyzés
 
Témakör: Szerepjáték

Vampire
Arina - 2010-12-02 14:21:01
A Vampire játékot mindig  messziről csodáltam. Játszottam vele, de nem volt az igazi a hangulat, amit a mesélő és a többi játékos teremtett. Márpedig 3 mesélővel is játszottam már, és egyiknél se azt kaptam, amit vártam. (Csak a jelenkorban játszodó játékokat számítom ide. Az ókori, középkori játékok érdekesek voltak, egyszer írok azokról is. Meg a live-ról is.) Vártam a gótikus horrort, az érzést, hogy a karakter vámpír, ott van benne a Fenevad és próbálja megőrizni az emberség látszatát. Nem beszélve arról, hogy mindig van nagyobb, hatalmasabb és erősebb vámpír, főleg, ha fiatal vámpírokkal játszunk. Rá kell jönnünk, hogy csak porszemek vagyunk, vagy nagyon kicsi fogaskerekek egy gépezetben, néha még arra is méltatlanok, hogy megöljenek minket - végleg.
Aztán skype-on sikerült összehozni egy Vampire-t. Úgy tűnik, messze kéne menni, hogy jó mesélőt és jó játékosokat találjon az ember. Igaz, most csak ketten voltunk játékosok, de a skype-on ez nem hátrány. Vannak technikai gondok, de meg lehet oldani. :-D
A másik játékosnak ez az első Vampire kalandja. Ő teljesen jól járt, hogy nem kellett egy csomó ügyetlen és béna mesélőt végigszenvednie. A sztoriról nem írnék semmit, még úgysincs vége a kalandnak. Inkább néhány hangulati és játéktechnikai elemet emelnék ki, ami nagyon tetszett és/vagy nem találkoztam még vele. 
Toreador karakterrel játszok, méghozzá egy színésznővel. A Toreadorok klánhátránya a szépség imádatából fakad, és a régebbi mesélők ezt elintézték annyival, hogy szépet lát a karakter és folyik a nyála. Most valami specializóciót is kellett választani. A karakterem elragadtatásba kerül, ha tökéletes színi produkciót lát. Akár a színpadon, akár utcán vagy az elíziumban, tehát bárhol. Nem lóg az egész a levegőben így...
Az első vadászatom, amit úgy igazán el kellett játszanom, nem sikerült. Úgy döntöttem, 4-es megjelenéssel legegyszerűbb elcsábítani az liftes fiút, de arra nem számítottam, hogy a 18 éves kölyök zavarba jön, és megijed. :-D Amiket eddig játszottam vadászgatás csak kockadobálás volt. :-p Végül a hotel bárjában találtam egy részegedő pasast, őt könnyebb volt elcsábítani. Igaz, Corinna Renard elég spicces volt a vacsi után. :-)
Érdekes helyszín volt a templom, ahol egy Nosferatu öreget kellett megkeresnünk. Egészen eddig olyan sztorivezetéssel találkoztam, hogy megyek, és megtalálom, akit keresek, hacsak nem arról szól a kaland, hogy keresünk valakit. A templom leírásában segíteni kellett a mesélőnek, mert nem igazán jártas a katolikus dolgokban. De ettől függetlenül nem esett szét a dolog. Bementünk a templomba, tudtuk, hogy a Nosferatu beceneve páter. Gyakorlatilag körbekérdeztük a templomot, de semmi. Aztán szomorúan elballagtunk. A menedékben pedig Jeremiah felhívta az atyját, hogy nem sikerült. Aki felvilágosította oktondi, ifjú elménket, hogy menjünk oda és nem kell finomkodni. Szólítsuk az öreget a nevén. Hát, így tettünk. Jeremiah a gyertyákat is elfújta, hogy még feltűnőbbek legyünk. :-D Végre egyszer a szerencsétlen karakteremre nem mondták, hogy akkor most fujjoljál már, meg undorodj a csúnya nositól. Ronda volt, de nem köteleztek arra, hogy bunkó legyek vele.
A következő helyszín egy diszkó volt, némi gótikus hangulattal. Ott észrevettünk egy pasast, aki úgy nézte az embereket, mintha a sajátjai lennének. Gondoltuk, biztos övé a hely, és vámpír. Nem tévedtünk, tényleg vámpír volt. Aztán jött még két vértestvér. Megpróbáltam lefotózni őket a telefonommal - persze úgy tettem, mintha Jeremiah-t fotóznám - és az egyik nem látszott a fotón. Na, gondoltam, egy Lasombra. Tehát egy Sabbath sejtbe ütköztünk. Csak a karimnak nem dobtam meg az intelligenciát. :-D Ettől függetlenül felvettük a nyúlcipőt, és sajnos a részeg nőcske szerep eljátszását elszúrtam... Úgyhogy később társaságot kaptunk.
Taxival mentünk vissza, a biztonság kedvéért két utcával hamarabb szálltunk ki. Aztán észrevettem egy hollót. Az éjszaka közepén. Valamiért nagyon rémisztő volt, Vampire-ben még nem ijedtem meg ennyire. Játék után a mesélő elárulta, hogy az egész egy mellékszál, csak mi haraptunk rá.
Lehet, lenne még mit kiemelni, de ennyi jutott most eszembe. Összességében végre azt kaptam a mesélőtől, amit vártam. Nem kellett vérpistikézni, megvolt a hangulat, annyira, hogy egy hollótól is megijedtem. Most persze bizonytalanok vagyunk, hogy mi lesz velünk. A karaktert is kijátszhatom, nem kell vele olyat csinálnom, amit nem akarok: vérpistikézni, gyilkolászni. 
Nincs kép...
Audio: Nincs audio
Video: Nincs video
Egyéb file: Nincs egyéb file

  Új hozzászólás irása


 
Témakörök:
Informatika(36)
Fotó - Foto - Photo(15)
Humor(6)
Szerepjáték(17)
Rendezvények(3)
Novella(2)
Film, Anime, Manga(8)
Komolyan hülyeség(14)
Szuperbirka(1)
Játékok(3)
AirSoft(2)
Tesztek(5)
Airsoft vs PaintBall (2)

 
 

Információk
101   bejegyzés
72   hozzászólás
24   csatolás összesen
24   kép csatolás
0   audio csatolás
0   video csatolás
0   egyéb csatolás
136   felhasználó

 

 

iNkParADe.white Skin by Cyrus© 1998-2020