home  |  login  |  Lost Pass  M.A.G.U.S. novellapályázat
cyrus -@-2009-02-06 12:07:07

M.A.G.U.S.-novellapályázatA Delta Vision kiadó novellapályázatot hirdet M.A.G.U.S. Tehetségkutató verseny 2009 címmel. A pályázatra a lenti háttéranyag felhasználásával, Torozon tavernájához erősen köthető novellákkal lehet nevezni. A pályaművek közül 5 kerül értékelésre és díjazásra.

A díjazottak megjelenésre kapnak lehetőséget a Delta Vision Kft. M.A.G.U.S.-sorozatának novelláskötetében, valamint írói honoráriumban részesülnek. Minden pályaműnek eredeti, korábban nem publikált írásnak kell lennie. Egy pályázó összesen legfeljebb két pályaművet küldhet be. Csak olyan alkotótól tudunk pályaművet elfogadni, akinek még nyomtatott formában nem jelent meg a M.A.G.U.S. világán játszódó írása.

A Delta Vision kiadó fenntartja annak jogát, hogy nem megfelelő pályamunkák beérkezése esetén az 5 díjazott novella helyett csak kevesebbet jelöljön megjelentetésre, illetve hogy a nyertes pályaműveket csak átszerkesztés után jelentesse meg.


Terjedelmi korlát: 10000-50000 leütés (szóközökkel együtt).


Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12 pt, kiemelés csak kurzív (italics) és félkövér (bold) formázással, Rich Text formátum.


Írógéppel íróknak: Az átlagos szerzői oldal (25 sor, soronként 50 leütés), azaz körülbelül 1250 karakter.


A pályamű tartalmazza a következőket:

        - a novella címe

        - jelige


A pályaműveket az író által választott jeligével ellátva, nyomtatott vagy elektronikus formában az alábbi címre várjuk:

Delta Vision Kft. „Tehetség2009”

1092 Budapest, Ferenc körút 40.

vagy

novella@deltavision.hu


A postán feladott pályaművekhez lezárt, és a jeligével ellátott borítékban, az elektronikus úton érkezett pályaművekhez jelige alapján elnevezett .rtf (Rich Text File) fájlban (pl. jelige.rtf) mellékelni kell az alábbi adatokat:

        - pályázó neve

        - pályázó címe

        - pályázó e-mail címe vagy telefonszáma


A pályázat postára adásának határideje: 2009. április 30.

Eredményhirdetés: 2009. július 30.


A díjazatlan kéziratokat nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.Szempontok

A pályázat célja olyan új vagy más munkáikról ismert szerzőket bevonni Ynev sorsának alakításába, akik még nem publikáltak a legnépszerűbb magyar fantasy világon, így reményeink szerint friss ötletekkel és nézőpontokkal járulnak majd hozzá annak további fejlődéséhez.

A pályázat tematikáját jó okkal kötöttük Erionhoz, azon belül a fogadónegyedhez és Torozon tavernájához: e korlátozás nélkül az Ynev világára újonnan érkezett szerzőknek már-már átláthatatlan mennyiségű forrásanyagot kellene feldolgozniuk. A résztvevőktől nem világértelmezést vagy világmegváltást, hanem fordulatos történetet és emlékezetes karaktereket várunk – meggyőződésünk, hogy a kontinens legnagyobb városának leglátogatottabb vendéglátóipari egysége erre önmagában is megfelelő keretet biztosít. A történeteknek természetesen nem kell mindvégig a tavernán belül játszódniuk – az egyetlen kikötés, hogy szervesen kapcsolódjanak hozzá, és se tartalmi, se földrajzi értelemben ne távolodjanak el Erion falaitól.

Nem titkolt célunk, hogy hagyományt teremtsünk, ezért a pályázatot mostantól évente kiírjuk – rendszeres lehetőséget biztosítva a hazai fantasy irodalom művelőinek arra, hogy képességeikről számot adjanak, és lappangó tehetségüket mindannyiunk örömére kibontakoztassák.

by Deltavision.hu


  Vissza

 

 

iNkParADe.white Skin by Cyrus© 1998-2020