home  |  login  |  Lost Pass  SakuraCon Ápr 19-20
cyrus -@-2008-04-08 17:13:54
SAKURACON ÁPRILIS 19-20-ÁN
A Magyar Anime Társaság kilencedik önálló rendezvénye a régió legnagyobb hasonló eseménye

BUDAPEST - 2008. 04. 19-20. - A Magyar Anime Társaság ismét lehetőséget kínál az anime- és mangarajongóknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek, hogy találkozzanak egymással és szinkronszínészekkel, bevásároljanak, vagy csak egyszerűen jól érezzék magukat.

Az egész napos programok között remélhetőleg mindenki megtalálja az őt leginkább érdeklőt.
A szokásoknak megfelelően kategóriákra bontott cosplay versenyre kerül sor, amikor kedvenc szereplőik bőrébe bújhatnak a rajongók, ha csak néhány órára is. Míg szombaton a legjobb jelmez, vasárnap a legjobb produkció viszi majd el a pálmát. A rajzversenyen bárki indulhat, hiszen nem feltétel a profi rajztudás, csak az, hogy az alkotások manga stílusúak legyenek.
A versenyeken túl a legbátrabbak kipróbálhatják hangjukat a karaoke gépnél, kézügyességüket pedig a rajz, origami vagy kalligráfia sarokban. A nap folyamán több animevetítésre (Appleseed, Ninja Scroll, stb.) is sor kerül, valamint különböző zenés klipekből is láthat egy összeállítást az érdeklődő közönség.
Több érdekes előadás is elhangzik a nap folyamán, valamint az Animax televízió munkatársain kívül több manga- és anime dvd kiadó is beszámol az újdonságokról, cégük terveiről.
A rendezvényre időzítve jelenik meg több magyar nyelvű mangakötet is:
Delta Vision - Angel Sanctuary 1; Berserk 1; Makrancos hercegnő 4.
Fumax - Princess Ai - Pletykák a Másik Oldalról; Tarot Café 5.
MangaFan - Árnybíró 10; Ruróni Kensin 3.
Mangattack - A káosz kapui 1; Az ördög menyasszonya 1; J-pop bálvány 1; Rémmetró 1.
Vad Virágok Könyvműhely - Borsmenta 2; Lidércfölde 1.

Számos, animék szinkronjában részt vett népszerű színész is megjelenik a nap folyamán a SakuraConon, ahol szervezett közönségtalálkozó keretében lehet velük találkozni. A szombat éjszakába nyúlóan japán zenei afterpartyra is sor kerül.

Szombaton és vasárnap minden, a hazai anime- és mangakiadásban érdekelt kiadó és cég bemutatkozik, sor kerül az elkövetkezendő hónapok új címeinek bejelentésére is.


A MAGYAR ANIME TÁRSASÁGRÓL:
A Magyar Anime Társaságot az ország 16 településéről érkezett manga- és animerajongók alapították 2003. július 6-án a salgótarjáni HungaroCon rendezvényen. Az egyesület céljai között a japán kultúra, ezen belül elsősorban az anime és manga magyarországi népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatban kialakult előítéletek, félreértések tisztázása, rendezvények szervezése szerepel.

SakuraCon
2008. 04. 19. 10:00 - 04. 20. 20:00
Petőfi Csarnok
1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.

Belépő:
Elővételben:
Kétnapos belépő: 2200 forint
Egynapos belépő: 1300 forint
A helyszínen:
Kétnapos belépő: 2500 forint
Egynapos belépő: 1500 forint


További információ:
Magyar Anime Társaság
www.animetarsasag.hu
SakuraCon
www.animecon.hu

Solti Antal
sajto@animecon.hu
06 / 20 / 32 333 04

  Vissza

 

 

iNkParADe.white Skin by Cyrus© 1998-2020